ua en ru

"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для промспоживачів на листопад

"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для промспоживачів на листопад Фото: "Нафтогаз" підняв ціни на газ для промисловості

Вартість "блакитного палива" збільшилася на 15,3-16,3%

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" підвищила на листопад ціни на природний газ для промислових споживачів та установ, що фінансуються з державного бюджету, на 15,3-16,3% (на 864-903 гривні/тис. куб. м) до 6 150-6 819 гривень/тис. куб. м (без ПДВ) в залежності від умов споживання та оплати. Про це йдеться в прейскуранті, опублікованому на сайті держкомпанії.

Так, ціна на газ для промислових споживачів, які споживають від 50 тис. куб. м/місяць, за умови відсутності заборгованості за газ і на умовах передоплати встановлена на рівні 6 150 гривень/тис. куб. м (на 16,3%, або на 846 гривень/тис. куб. м більше, ніж у жовтні). На умовах оплати за фактом поставки - 6 819 гривень/тис. куб. м (на 15,3%, або на 903 гривні/тис. куб. м більше, ніж у жовтні).

При цьому, згідно з прейскурантом "Нафтогазу", існує ще 3 категорії споживачів:

- споживачі, у яких місячні обсяги споживання нижче 50 тис. куб. м;

- у яких місячні обсяги не регулюються;

- у яких місячні обсяги не регулюються і які до того ж мають заборгованість за газ перед Нак.

Для всіх цих 3 категорій споживачів ціна товарного газу також підвищиться на 15,3%, або на 903 гривні/тис. куб. м до 6 819 гривень/тис. куб. м.

"Нафтогаз" постачає газ постачальникам зі спеціальними обов'язками для подальшої реалізації населенню за регульованою оптовою ціною 4 942,40 гривні/тис. куб. м (без урахування ПДВ, торгової націнки постачальника і витрат на транспортування).

Нагадаємо, за минулий тиждень заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася до 22 млрд гривень.