ua en ru

"Нафтогаз" вимагатиме в міжнародних судах відновлення контролю над активами в Криму

"Нафтогаз" вимагатиме в міжнародних судах відновлення контролю над активами в Криму Фото: "Нафтогаз України"

Збитки "Нафтогазу" від припиненої діяльності в Криму за 2014 рік склали 13,8 млрд гривень

НАК "Нафтогаз України" буде добиватися через міжнародні суди відновлення контролю над активами, втраченими внаслідок анексії Криму, і відшкодування всіх понесених збитків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

зокрема, за даними, підтвердженими міжнародними аудиторами, збитки "Нафтогазу" від припиненої діяльності в Криму за 2014 рік склав 13,8 млрд гривень. Крім того, підтверджена аудиторами вартість втрачених активів в Криму складає 15,7 млрд гривень.

"Нафтогаз" втратив в Криму і на шельфі 15 родовищ нафти і газу, 3 перспективні площі покладів нафти і газу, Глібовське підземне газосховище, понад 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільні станції, 29 одиниць плавзасобів, 4 плавучі бурові установки, серед яких дві сучасні високотехнологічні - "Петро Годованець" та "Незалежність", а також багато інші об'єкти виробничої інфраструктури

Крім того, упущена можливість вести розробку родовищ, запаси яких складають близько 50 млрд куб м газу, 3,5 млн тонн нафти і 1 млн тонн газоконденсату.

Нагадаємо, глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв очікує на рішення Стокгольмського арбітражного суду щодо спору з російським "Газпромом" в I кварталі 2016 року.