ua en ru

"Нафтогаз" вимагає у "Газпрому" компенсувати 34% переплату за газ з ЄС

"Нафтогаз" вимагає у "Газпрому" компенсувати 34% переплату за газ з ЄС Фото: Юрій Вітренко (uacrisis.org)

Від "Газпрому" вимагають виплатити компенсацію за невиконання контрактних зобов'язань

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вимагає у російського "Газпрому" компенсувати переплату 34% за імпортний газ у березні, який закупили у Євросоюзі. Про це у Facebook повідомив головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"34% переплату за імпортний газ в березні будуть компенсувати не українці, а "Газпром"...повинен нам виплатити компенсацію за невиконання контрактних зобов'язань щодо постачання газу в березні, про що він вже був офіційно попереджений", - зазначив Вітренко.

За його словами, середньозважена ціна газу від європейських постачальників у березні перевищила ціну газу від "Газпрому" на 33,9%.

34% переплату за імпортний газ у березні будуть компенсовувати не українці, а Газпром. Нагадаю, що Газпром підступно, б...

Опубліковано Yuriy Vitrenko 5 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" знову звернувся в Стокгольмський арбітраж. На цей раз російська сторона має намір розірвати контракт на поставку газу до України та транзит палива до країн ЄС по українській газотранспортній системі.