ua en ru

"Нафтогаз" подав позов у Європейський суд справедливості проти Єврокомісії

"Нафтогаз" подав позов у Європейський суд справедливості проти Єврокомісії Фото: "Нафтогаз"

Компанія вимагає скасувати рішення Єврокомісії щодо газопроводу OPAL

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" подала в загальний суд Європейський суд справедливості позов проти Європейської Комісії з вимогою скасувати рішення щодо газопроводу OPAL. Про це заявили в прес-службі компанії.

"27 березня НАК "Нафтогаз України" подала в загальний Євросуд справедливості позов проти Єврокомісії з вимогою скасувати рішення від 28 жовтня 2016 року, яке дозволяє ВАТ "Газпром" значно збільшити використання потужностей газопроводу OPAL і обсяги прокачування газу через Північний потік", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, прийняття зазначеного рішення без консультацій з Україною порушує статтю 274 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також зобов'язання ЄС за Договором до Енергетичної Хартії та Договором про заснування Енергетичного Співтовариства.

"Нафтогаз" аргументує позов тим, що рішення було прийнято за межами повноважень Європейської комісії, а також суперечить директиві ЄС 2009/73 і створює загрозу безпеці постачання до України та інших східноєвропейських країн, оскільки посилює домінування "Газпрому" і пов'язаних з ним компаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз Україна" опублікувала нові ціни на природний газ на квітень 2017 року для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання.