ua en ru

"Нафтогаз" планує отримати інформацію від "Газпрому" про квітневі постачання найближчим часом

"Нафтогаз" планує отримати інформацію від "Газпрому" про квітневі постачання найближчим часом Фото: "Газпром" ще не підтвердив інформацію про постачання газу в квітні (gazprom.ru)

"Нафтогаз" може продовжити в квітні закуповувати газ з Європи

НАК "Нафтогаз України" планує отримати інформацію від ВАТ "Газпром" щодо поставок газу Україні в квітні найближчим часом. Про це в понеділок, 5 березня, на брифінгу повідомив головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На квітень, найближчим часом, сьогодні, ми також звернемося до них ("Газпрому", - ред.). Ми повинні отримати деяку ясність щодо того, чи будуть вони виконувати свої контрактні зобов'язання на квітень, для того щоб ми визначили, чи будемо ми в квітні отримувати газ від "Газпрому", або ми будемо отримувати газ знову з європейського напрямку і вимагати відповідну компенсацію, в разі якщо газ із Європи буде дорожче, ніж газ від "Газпрому" за контрактом згідно з рішенням арбітражу", - сказав Вітренко

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" передоплату за поставки в березні, проте російська компанія не прийняла платіж за відсутності додаткової угоди.

Також ПАТ "Газпром" вже винен НАК "Нафтогаз України" 2,5 млн доларів штрафних санкцій за невиконання рішення Стокгольмського арбітражу про виплату українській стороні 2,56 млрд доларів.

У п'ятницю, 2 березня, "Газпром" заявив, що почав процедуру розірвання всіх газових контрактів з Україною у Стокгольмському арбітражі. Такі дії "Газпрому" виникли вслід за рішенням Стокгольмського арбітражу, згідно з яким російський концерт повинен виплатити "Нафтогазу" компенсацію в розмірі 4,63 млрд доларів.