ua en ru

"Нафтогаз" планує змінити схему продажу газу промспоживачам

"Нафтогаз" планує змінити схему продажу газу промспоживачам Фото: "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

За новою схемою ціна на газ може змінюватися декілька разів за день

НАК "Нафтогаз України" планує змінити схему продажу газу промисловим споживачам, перейшовши до моделі з можливістю змінювати ціну на паливо декілька разів на день. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми переходимо до нової схеми, коли НАК продаватиме лише за довгостроковими контрактами, які були підписані раніше. Вся решта реалізовуватиметься через "Нафтогаз трейдинг" з можливою зміною ціни декілька разів на день у відповідності до зміни ціни на європейському ринку та зміни курсу гривні", - сказав Вітренко.

Нагадаємо, раніше сьогодні Вітренко повідомив, що "Нафтогаз" може продати акції "Північного потоку-2" на аукціоні при несплаті "Газпромом" боргів перед компанією.

"В кінці цього року повинні пройти слухання про примусове виконання в Великобританії і, якщо ми виграємо і до цього часу "Газпром" не виконує судове рішення (Стокгольмського арбітражу, - ред.), відповідні акції "Північного потоку-2" будуть реалізовані на аукціоні", - сказав він.