ua en ru

"Нафтогаз" може продати акції "Північного потоку-2" на аукціоні при несплаті "Газпромом" боргів

"Нафтогаз" може продати акції "Північного потоку-2" на аукціоні при несплаті "Газпромом" боргів Фото: Юрій Вітренко (uacrisis.org)

За словами Вітренка, дії "Газпрому" продиктовані політичною логікою

"Нафтогаз" допускає продаж акцій "Північного потоку-2" на аукціоні при несплаті "Газпромом" боргів перед компанією. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В кінці цього року повинні пройти слухання про примусове виконання в Великобританії і, якщо ми виграємо і до цього часу "Газпром" не виконує судове рішення (Стокгольмського арбітражу, - ред.), відповідні акції "Північного потоку-2" будуть реалізовані на аукціоні", - сказав він.

"Я особисто не дуже розумію, як "Газпром" піде на такий ризик, коли акції "Північного потоку-2" будуть реалізовані на аукціоні. Але, на жаль, ми бачимо, що дії "Газпрому" продиктовані політичною логікою, яка визначається не в приміщенні самого "Газпрому", - додав Вітренко.

Нагадаємо, раніше сьогодні Вітренко повідомив, що "Газпром" винен "Нафтогазу" 110 млн доларів за невиконання рішення арбітражу.

За словами Вітренка, саме таку суму складає різниця вартості газу, який "Нафтогазу" доводиться купувати на європейському ринку через невиконання "Газпромом" рішення арбітражу про постачання Україні газу за ціною, яка повинна була бути по зміненому у суді контракту.