ua en ru

"Нафтогаз" озвучив зустрічні вимоги до "Газпрому" на 14 млрд доларів

"Нафтогаз" озвучив зустрічні вимоги до "Газпрому" на 14 млрд доларів Фото: Нафтогаз

Усні слухання по справі заплановані на вересень-жовтень 2016

В російському ВАТ "Газпромі" заявили, що сума зустрічних вимог з боку НАК "Нафтогаз Україна" у справі про умови контракту на постачання газу на Україну становить понад 14,23 млрд доларів. Про це свідчать результати звітності російській компанії за МСФЗ за перше півріччя 2016 року.

Як наголошується, 16 червня 2014 року "Газпром" звернувся в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма з позовом до "Нафтогазу" за несплачений газ. Сума позовних вимог складає 31,75 млрд доларів.


"Одночасно 16 червня 2014 року НАК "Нафтогаз України" звернулася в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма з вимогами про ретроактивном зміні ціни на природний газ, відшкодування всіх переплат, здійснених з 20 травня 2011 року, і скасування положення контракту забороняє реалізацію поставленого по ньому природного газу за межами України Уточнена сума вимог "Нафтогаз" до "Газпром" склала понад 14,23 млрд доларів", - йдеться у звітності.

Крім того, усні слухання по справі заплановані на вересень-жовтень 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" додасть позов до російського "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі матеріали щодо зниження тиску в газотранспортній системі.