ua en ru

"Нафтогаз" відреагував на пропозицію "Газпрому" продовжити транзит газу через Україну

"Нафтогаз" відреагував на пропозицію "Газпрому" продовжити транзит газу через Україну Фото: "Нафтогаз" і "Газпром" (колаж РБК-Україна)

Раніше Міллер заявив, що "Газпром" може зберегти транзит газу через Україну в обсязі 10-15 млрд куб. м в рік

"Нафтогаз" відреагував на пропозицію російського "Газпрому" продовжити транзит газу через Україну. Про це розповів глава НАК Андрій Коболєв в Facebook.

"Спочатку нас просили довести нашу позицію щодо газових контрактів в Арбітражі. Довели. Тепер нас просять довести доцільність транзиту газу по території України. Спокуслива пропозиція", - написав Коболєв.

Спочатку нас просили довести нашу позицію у газових контрактах в Арбітражі. Довели. Тепер нас просять довести доцільність транзиту газу територією України. Спокуслива пропозиція.

Опубліковано Andriy Kobolyev 11 квітня 2018 р.

Нагадаємо, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Газпром" може зберегти транзит газу через Україну в обсязі 10-15 млрд куб. м в рік.

"Ми ніколи не ставили питання про відмову від українського транзиту. Але російська ресурсна база зміщується на північ, і в центральному газотранспортному коридорі просто не буде ресурсів в колишніх обсягах", - сказав Міллер.

Міллер зазначає, що "певний транзит цілком може зберегтися", передбачуваний обсяг - 10-15 млрд куб. м в рік. Однак для цього "українська сторона повинна обгрунтувати економічну доцільність нового контракту на транзит".