ua en ru

"Нафтогаз" оприлюднив дані щодо заборгованості за газ

"Нафтогаз" оприлюднив дані щодо заборгованості за газ Фото: Нафтогаз (Віталій Носач, РБК-Україна)

Заборгованість за тиждень трохи зменшилась

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК "Нафтогаз України" за минулий тиждень зменшилась на 1392 млн грн (3,7%) і на 22 січня 2019 року складає близько 36,2 млрд грн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НАК.

Як зазначається в повідомлені, заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 27,7 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 1185 млн грн (4,1%).

Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень зменшилась на 6 млн грн (0,2%) та складає близько 2,9 млрд грн.

Крім того, заборгованість КП ВО Київради "Київтеплоенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 356 млн грн (8,7%). Сумарна заборгованість Київтеплоенерго складає близько 3,7 млрд грн.

"Нафтогаз" оприлюднив дані щодо заборгованості за газ

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" оприлюднила цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання, які діятимуть з 1 лютого 2019 року. Ціни на природний газ диференційовані у залежності від обсягів закупівлі та умов оплати. У залежності від цих показників, "Нафтогаз" пропонує газ за ціною 8 717 - 9 549 грн/тис. куб. м (без ПДВ). У порівнянні з цінами на січень 2019 року, у лютому ціни зменшено на 3,2-3,3%.

Як повідомляло РБК-Україна, у січні 2019 року міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив про те, що ціни на газ за останні три роки зросли на 89%.