ua en ru

"Нафтогаз" назвав ціни на газ для промислових споживачів в лютому

"Нафтогаз" назвав ціни на газ для промислових споживачів в лютому Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

НАК знизив ціни на газ порівняно з січнем 5,5-5,9%

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які будуть діяти з 1 лютого 2018 року для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

Повідомляється, що запропоновані ціни на природний газ диференційовані залежно від обсягів закупки, умов оплати та стану попередніх розрахунків з "Нафтогазом". Порівняно з цінами на січень 2018 року, у лютому ціни знижені на 5,5-5,9%.

Зокрема, промспоживачі з обсягами закупівлі більше 50 тис. кубометрів на умовах передоплати заплатять 7 663 грн/куб. м без ПДВ, при оплаті протягом місяця або після - 8 451 грн/куб. м без ПДВ. Споживачі, що купують менше 50 тис. кубометрів, заплатять 8 451 грн/куб. м без ПДВ, як і підприємства-посередники.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може почати закупівлю газу з Росії після погашення боргу перед "Газпромом". За словами джерела РБК-Україна в уряді, поставки можливі після оплати 2 млрд доларів боргів.