ua en ru

"Нафтогаз" почав імпортувати газ через дочірню швейцарську компанію

"Нафтогаз" почав імпортувати газ через дочірню швейцарську компанію Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

"Нафтогаз" отримав від Naftogaz Trading Europe на кордоні України близько 7 млн куб. м газу

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" в липні 2017 року почала постачати природний газ в Україну через дочірню швейцарську компанію Naftogaz Trading Europe S. A. Про це повідомляє OilNews, посилаючись на дані дослідження "Консалтингової групи А-95".

Зазначено, що в середині липня "Нафтогаз" отримав від Naftogaz Trading Europe на кордоні України близько 7 млн куб. м газу.

Крім того, в липні після тримісячної перерви НАК відновив купівлю газу у Shell Energy Europe Limited (Великобританія). Також у липні "Нафтогаз" після піврічної паузи відновив закупівлю у Eni Trading & Shipping (Італія).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародний енерготрейдер з реєстрацією в Швейцарії AOT Energy відкрив в Україні своє представництво.

Вказувалося, що українська дочірня компанія ТОВ "АОТ Енерджі Україна" була заснована в Києві 14 липня 2017 року. 100% статутного капіталу, а це 1,5 млн гривень, належить швейцарській AOT Gas Holding AG. Основним заявленим видом діяльності ТОВ "АОТ Енерджі Україна" є торгівля природним газом.