ua en ru

"Нафтогаз" і "Газпром" розіграли першоквітневий жарт

"Нафтогаз" і "Газпром" розіграли першоквітневий жарт Глава "Газпрому" Міллер і Володимир Путін

НАК "Нафтогаз України" і російський газовий монополіст "Газпром" в середу, 1 квітня, майже синхронно повідомили про постачання Україною реверсного газу з ЄС у Росію. Відповідні прес-релізи від двох компаній надійшли в розпорядження РБК-Україна.

"Наші транзитні потужності дозволяють переспрямувати газ з Європи в Росію. Фахівці "Нафтогазу" готові забезпечити реверс. Ми також обговорюємо питання знижки на газ для російських споживачів", - наводить слова глави "Нафтогазу" прес-служба компанії.

При цьому Коболєв нібито підкреслив, що хоча формального звернення від російських партнерів ще не надходило, "роботи в цьому напрямку вже ведуться".

Пізніше на цю заяву відреагували в "Газпромі", повідомивши про отримання відповідної пропозиції від української сторони.

"Вчора "Нафтогаз України" запропонував "Газпрому" постачати реверсний газ з Європейського Союзу. Добова заявка на 1 квітня - 10 млн куб. м газу. "Газпром" готовий її прийняти тільки в разі надання знижки", - сказав сьогодні журналістам офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Нагадаємо, сьогодні в "Газпромі" підтвердили скорочення споживання російського газу Україною.

Зазначимо, наступні газові переговори між Україною і РФ відбудуться 14 квітня.