ua en ru

Наїзд авто на натовп у США: суд залишив підозрюваного під вартою

Наїзд авто на натовп у США: суд залишив підозрюваного під вартою Фото: суд (Pixabey)

Американський суд відхилив можливість внесення застави для заарештованого за наїзд на Шарлотсвілі

Суд Сполучених Штатів Америки (США) залишив підозрюваного в наїзді на натовп людей у Шарлотсвиілі під арештом. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Суд у США відхилив можливість внесення застави для чоловіка, взятого під арешт після наїзду автомобілем на демонстрантів у місті Шарлотсвіль, в результаті чого загинула людина", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, таким чином, 20-річний Джеймз Алекс Філдз залишається під арештом як мінімум до тих пір, поки у нього не буде адвоката, який зможе оскаржити арешт.

Так, в даний момент підозрюваний не має захисника через можливий конфлікт інтересів у юристів - серед постраждалих під час інциденту виявився родич одного з членів управління призначених заарештованому адвокатів.

Наголошується, що його звинувачують у свідомому вбивстві, 3 випадках зловмисного заподіяння тілесних ушкоджень і втечі з місця ДТП після наїзду на демонстрацію в місті Шарлотсвілі в штаті Вірджинія, в суботу, 12 серпня 2017 року, через що загинула учасниця акції і ще 19 осіб отримали поранення.

Повідомляється, що в Білому домі це напад назвали таким, яке "відповідає визначення тероризму".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підозрюваному в наїзді авто на натовп людей у місті Шарлотсвилль штату Вірджинія (США) висунули звинувачення у вбивстві другого ступеня.