ua en ru

Почалася погоджувальна рада щодо порядку денного позачергової сесії ВР на 28 січня

Розпочалося засідання лідерів депутатських фракцій, на якому має розглядатися питання формування порядку денного на завтрашнє позачергове засідання парламенту, а також питання врегулювання конфлікту в Україні.

У Києві 27 січня близько 10:00 ранку розпочалося засідання лідерів депутатських фракцій, на якому має розглядатися питання формування порядку денного на завтрашнє позачергове засідання парламенту, а також питання врегулювання конфлікту в Україні. Про це журналістам на брифінгу повідомив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За словами Симоненка, на це засідання голів фракцій запросив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

"Я хочу Вас проінформувати...Рибак запросив на 10 годину...Попередньо нам передали, що там буде обговорюватися. Перше - це врегулювання політкризи для забезпечення стабільності, закони, які приймали 16 січня і це все, що там зараз розглядається", - сказав Симоненко.

У той же час він зазначив, що на сьогоднішній день опозиція наполягає на тому, щоб на завтрашньому пленарному засіданні розглядалися орієнтовно 6 пунктів: звільнення всіх затриманих, амністія по них всіх, повернення до Конституції 2004 року, закони, прийняті 16 січня, зміни складу ЦВК і "Беркут" повинен покинути Київ.

У теж час він відзначив, що при розгляді такого порядку тут не розглядається питання подальших перспектив.