ua en ru

Почався IV Одеський міжнародний кінофестиваль

В Одесі відкрився IV Одеський міжнародний кінофестиваль. Урочисте відкриття відбулося вчора пізно ввечері в Одеському національному академічному театрі опери і балету.

В Одесі відкрився IV Одеський міжнародний кінофестиваль. Урочисте відкриття відбулося вчора пізно ввечері в Одеському національному академічному театрі опери і балету. Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Фотогалерея "Одеський міжнародний кінофестиваль"

По червоній доріжці, завдовжки в 80 метрів, пройшли зірки українського і світового кінематографа. Серед них: режисери Кшиштоф Зануссі і Кіра Муратова, актори Георгій Делієв, Борис Панський, Олег Школьник, Олег Філімонов, Ірина Апексимова, Гоша Куценко, Надія Мейхер, а також легендарний Емір Кустуріца. По червоній доріжці пройшли світські персони, включаючи голову Державного агентства з питань кіно України Катерину Копилову і віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка, мера міста Олексія Костусєва, губернатора регіону Едуарда Матвійчука, депутатів обласної і міської рад.

Офіційну церемонію відкриття вели популярні українські телеведучі Олексій Суханов і Маша Єфросиніна.

До учасників, гостей і організаторів звернувся Грищенко, що зачитав вітання Президента України Віктора Януковича.

Відкрився фестиваль повнометражною стрічкою Джеффрі Чендора "Не загасне надія", де головну і єдину роль грає легенда американського кінематографа, двократний лауреат "Оскара" - 76 літній Роберт Редфорд. За словами продюсера фільму Ганни Герб, під час зйомок фільму використовувалося устаткування, побудоване для зйомок "Титаніка" Джеймса Кемерона. Зйомки - реальні, без монтажу, проводилися на Багамах, на побережжі Мексики і Каліфорнії.

Для міжнародного конкурсу відібрані стрічки 11 режисерів із США, Великобританії, Ізраїлю, Грузії, Італії, Польщі, Німеччини, Румунії, Франції, Індії, Росії і України. На національну кінопремію претендують 4 фільми в повнометражній секції, включаючи байопік "Параджанов", і 12 короткометражних.