ua en ru

Будівництво залізниці Київ - аеропорт "Бориспіль" почнеться в найближчі 2 тижні, - Каськів

Початок будівництва залізничного сполучення Київ-аеропорт "Бориспіль" буде оголошено у найближчі 2 тижні. Про це під час інтерв'ю журналістам заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна.
"Офіційний початок будівництва сполучення "Повітряний експрес" ми оголосимо у найближчі 2 тижні, а саме будівництво залізничного сполучення заплановане на 18 місяців від офіційного початку. Тобто, ми офіційно оголосимо про початок будівництва через декілька днів, і після цього можна буде відраховувати як раз 18 місяців", - повідомив Каськів.
За його словами, вже замовлено ТЕО проекту "Повітряний експрес", а максимальна вартість, яка вже затверджена Кабміном, становить 372 млн дол.
"Фактично, ми розпочнемо реалізацію проекту через декілька тижнів, і ми забезпечимо до Євро-2012 швидкісне залізничне сполучення між залізничним вокзалом Києва до аеропорту "Бориспіль", - зазначив Каськів.
Нагадаємо, 7 квітня ц.р. голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк заявив, що Україна отримає кредит в 1 млрд дол. від Китаю на побудову залізниці Київ - аеропорт "Бориспіль". Він також додав, що з боку Києва залізниця буде з'єднуватися з Дарницьким залізничним вокзалом.
1 квітня ц.р. Кабінет міністрів України надав ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" держгарантію на будівництво залізниці на 372 млн 313,5 тис. дол.
Довжина маршруту становитиме 37,4 км, час руху потягу на маршруті буде складати 41 хвилину, кількість зупинок - 2. Загальна вартість будівництва - 3 млрд 270 млн 727,157 тис. грн.