ua en ru

Начальник миколаївської поліції просить передати справу Волошина іншим слідчим

Начальник миколаївської поліції просить передати справу Волошина іншим слідчим Фото: Юрій Мороз (facebook.com/UA.National.Police.Nikolaev)

Мороз просить передати справу Волошина до Головного слідчого управління

Начальник поліції Миколаївської області Юрій Мороз звернувся до Національної поліції України (НПУ) з проханням вирішити питання зміни підслідності справи загиблого пілота Владислава Волошина. Про це Мороз сказав під час сесії Миколаївської обласної ради у четвер, 29 березня, передає прес-служба Нацполіції Миколаївської області.

"26 березня я публічно та через засоби масової інформації доповідав про хід розслідування справи Владислава Волошина. Підкреслюю та наголошую, що слідство не відкидає жодної з шести оприлюднених раніше версій, проводяться всі необхідні експертизи. Неодноразово поліція закликала всіх, хто володіє будь-якою корисною для слідства інформацією, звернутися до Слідчого управління. Та попри всі запрошення, навіть встановлені особи, співробітники аеропорту, які повідомляли пресі, що володіють інформацією про тиски або корупційні складові, вже вдруге не з’явились на допит на виклик слідчого", - зазначив Мороз.

Також він зазначив, що запропонував громадськості залучити до розслідування адвокатів сторони Волошина. Однак, жоден з адвокатів не звернувся до слідчих ля надання правової допомоги сім'ї загиблого.

"Тому я звернувся до керівництва Національноі поліції України щодо зміни підслідності вказаного провадження з метою вирішення питання щодо передачі його до Головного слідчого управління або інших територіальних підрозділів", - заявив начальник поліції області.

Нагадаємо, у четвер, 29 березня, під будівлею Миколаївської облдержадміністрації мешканці міста влаштували мітинг, вимагаючи відставки голови ОДА Олексія Савченка, якого вважають причетним до смерті Волошина.

Додамо, що на сьогодні в рамках розслідування справи про загибель військового пілота, в. о директора обласного аеропорту Миколаєва Владислава Волошина, поліція внесла додаткову кваліфікацію - доведення до самогубства.