ua en ru

З початку доби в зоні АТО було зафіксовано 32 обстрілу позицій українських військових, - штаб

З початку доби в зоні АТО було зафіксовано 32 обстрілу позицій українських військових, - штаб Фото: війна на Донбасі (mil.gov.ua)

З початку доби втрат серед українських військовослужбовців немає

З початку доби, 9 червня 2017 року, в зоні проведення антитерористичної операції було зафіксовано 32 обстрілу позицій збройних сил України, втрат серед українських військовослужбовців немає. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

Так, найбільша кількість порушень бойовиками режиму тиші було зафіксовано на приморському напрямку. Вранці, близько 6.00 години, бойовики здійснили щільний обстріл позицій ВСУ в районі Лебединського з мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів. Дещо пізніше кілька ворожих мін такого ж калібру вибухнули в українського опорного пункту поблизу Водяного. Зі стрілецької зброї та гранатометів різних модифікацій бандформування неодноразово протягом дня обстрілювали оборонні укріплення українських захисників неподалік Чермалыка, Широкіно, Павлополя, Талаковки, Новотроїцького, Старогнатовки, Славного і Мар'їнки. Крім того, біля Чермалыка бойовики вели вогонь із протитанкового ракетного комплексу, по позиціях сил АТО біля Маріїнки - з озброєння БМП, а по українським воїнам, які тримають оборону у Новомихайлівка - з зенітної установки.

На Донецькому напрямку найбільше обстрілу було зафіксовано в передмісті Авдіївки. На тій ділянці, а також в районі Верхньоторецької, Пісків і Досвідченого, бойовики використовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Позиції сил АТО поблизу Луганського, що на Светлодарской дузі, бойовики обстрілювали з озброєння БМП і піхотного озброєння.

На Луганському напрямку, згідно з повідомленням, ситуація стабілізувалася. Однак, на початку доби бойовики випустили кілька мін калібру 120 і 82 мм за позиціями ВСУ поблизу Катеринівки. Також вранці з 82-мм мінометів бандформування вели вогонь в районі Новоолександрівки.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 9 червня 2017 року Бойовики російсько-терористичних бандф...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 9 червня 2017 р.

Нагадаємо, також сьогодні перший заступник Голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що з 29 травня по 4 червня на Донбасі було зафіксовано 6 тисяч порушень режиму припинення вогню.