ua en ru

З початку доби бойовики 24 рази обстріляли сили АТО, - штаб

З початку доби бойовики 24 рази обстріляли сили АТО, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

Бойовики обстріляли сили АТО на Приморському, Донецькому і Луганському напрямку

З початку доби, 19 травня 2017 року, бойовики на Донбасі 24 рази відкривали вогонь по позиціях збройних сил України. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

Так, на Приморському напрямку бойовики 14 разів відкривали вогонь по укріпленнях українських військових. Зокрема, під вогонь з 120-мм мінометів потрапили позиції ВСУ в районі Павлополя і Гнутово. А опорні пункти сил АТО у Широкіно були обстріляні противником з артилерійських систем калібру 122 мм. Північніше, на підступах до Мар'їнці і Красногорівці, проросійські бандформування також застосовували міномети калібрів 120 і 82 мм. З більш легкого озброєння бойовики вели вогонь по українським військовим у районі Чермалыка, Новогригорівка, Новотроїцького та Лебединського.

На Донецькому напрямку бойовики 7 разів відкривали вогонь. Опорні пункти ЗС України в передмісті Авдіївки бойовики кілька разів обстрілювали з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї. Також з мінометів були обстріляні українські оборонні позиції у Кам'янки і Верхньоторецької. А неподалік Зайцево противник бив по укріплень ВСУ з гранатометів різних систем.

На Луганському напрямку бойовики тричі обстрілювали українських військовослужбовців. Всі обстріли були здійснені в районі населеного пункту Кримське, із застосуванням 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї меншого калібру.

З початку доби втрат серед українських військовослужбовців не було.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 19 травня 2017 року Впродовж дня російсько-терористичні б...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 19 травня 2017 р.

Нагадаємо, за минулу добу на Донеччині троє українських військовослужбовців отримали поранення.