ua en ru

З початку місяця за принципом "єдиного вікна" оформлено 80% митних декларацій

З початку місяця за принципом "єдиного вікна" оформлено 80% митних декларацій Фото: у "єдиному вікні" вже оформляється 80% митних декларацій (sfs.gov.ua)

При імпорті цей показник становить 73,6%, при експорті - 86,6%

За результатами аналізу функціонування системи оформлення митних декларацій за принципом "єдиного вікна" в період з 1 по 25 лютого 2018 близько 80% (понад 81 тис.)митних документів оформлені з використанням цієї системи. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як повідомляється, при імпорті цей показник становить 73,6%, (+ 6,8% - частина контролів за системою "єдиного вікна" та частина контролів з використанням паперових документів). При експорті, відповідно, 86,6% (+ 1%).

Варто відзначити, що введення зазначеної системи дозволяє знизити, а то й зовсім виключити особисте спілкування декларантів з контролюючими органами, що мінімізує корупційні ризики.

У той же час, Міністерство фінансів постійно збільшує можливості для бізнесу скористатися цією спрощеною системою митного оформлення.

зокрема, своїм новим наказом від 19 лютого 2018 Мінфін розширив перелік пунктів пропуску, обладнаних рамками радіологічного контролю.

Нагадаємо, 31 січня, уряд прийняв рішення щодо удосконалення механізму "єдиного вікна" в українських митницях.

Зокрема, вводиться дифференційований підхід до обов'язкового застосування "єдиного вікна".