ua en ru

З початку конфлікту на Донбасі в Білорусь виїхали 160 тис. українців

З початку конфлікту на Донбасі в Білорусь виїхали 160 тис. українців Фото: Донбас

Це становить близько 1,5% білоруського населення

З початку конфлікту на Донбасі в Білорусь виїхали 160 тис. українців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь.

"З початку конфлікту в Україні на територію Білорусі вимушено в'їхали близько 160 тисяч громадян цієї країни, що становить близько 1,5 відсотка білоруського населення", - йдеться в повідомленні.

За словами представником УВКБ ООН в Білорусі Жан-Іва Бушарді, громадянам України легко інтегруватися в білоруське суспільство.

Крім того, заступник голови Брестського облвиконкому Леонід Цуприк повідомив, що всім іноземним громадянам, які прибувають у Білорусь з метою одержання захисту, надається повна інформація з питань міграції та білоруського законодавства, в подальшому вони перебувають на контролі підрозділів по громадянству і міграції, їм доступні необхідні юридичні консультації, надається допомога у працевлаштуванні.

"В цілому, я вважаю, що ситуація складається добре. Громадянам України легко інтегруватися в білоруське суспільство, багато українців знаходять способи, щоб тут влаштуватися. Я сподіваюся, біженці щасливі в Білорусі - це чудова країна для життя з безліччю можливостей", - заявив Бушарді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пенсійні виплати для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з 2014 року становили 41,8 млрд гривень.