ua en ru

З початку року затверджено 72% паспортів бюджетних програм, - Мінфін

З початку року затверджено 72% паспортів бюджетних програм, - Мінфін Фото: Міністерство фінансів України (twitter.com)

Всього на затвердження необхідно надати 481 паспорт бюджетних програм

За станом на 23 лютого 2018 року затверджено 348 паспортів бюджетних програм, що становить 72% від усієї їх кількості. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як повідомляється, всього до утвердження необхідно надати 481 паспорт, однак досі не подано на затвердження паспорта 133.

Мінфін нагадує, що головні розпорядники повинні були розробити проекти паспортів бюджетних програм та подати їх на затвердження до міністерства протягом 30 днів після набрання чинності закону про державний бюджет України. Тобто до 30 січня включно Мінфін повинні були надійти від ГРК всі проекти паспортів бюджетних. Однак вчасно надійшло лише 222, або 46% паспортів з необхідних.

Міністерство фінансів ще раз звертає увагу на необхідність своєчасного затвердження паспортів бюджетних програм. Адже розпорядники бюджетних коштів, які не представили бюджетні паспорта в належному вигляді у строк, що не отримають фінансування у відповідності з законом.

Мінфін і надалі буде інформувати громадськість про всіх етапах бюджетного процесу і, зокрема, про стан подання і затвердження паспортів бюджетних.

У випадку виникнення проблем з фінансуванням, прохання звертатися до відповідного розпорядника коштів, який не подав вчасно бюджетний паспорт в належному вигляді.

Нагадаємо, раніше голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз заявила, що Міністерство фінансів досі не затвердило всі паспорти на виконання бюджетних програм відомств на 2018 рік.