ua en ru

З початку року на рахунки ліквідованих банків надійшло понад 3,2 млрд гривень, - ФГВФО

З початку року на рахунки ліквідованих банків надійшло понад 3,2 млрд гривень, - ФГВФО Фото: ФГВФО відзвітував про надходження за березень (ілюстративне фото)

Велика частина цих коштів отримана від продажу активів

У цілому, за підсумками першого кварталу цього року, надходження в ліквідовані банки, склали 3,2605 млрд гривень, з яких 2,3544 млрд гривень отримано від продажу активів; 0,4385 млрд гривень - від погашення кредитів; 0,4383 млрд гривень - від погашення цінних паперів; 29,3 млн гривень від оренди. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО).

За даними фонду, в березні на рахунки ліквідованих банків надійшло 903,6 млн гривень. З них найбільша сума – 495,4 млн гривень, отримана від продажу активів ліквідованих банків. Ще 262,7 млн гривень надійшло від погашення цінних паперів, 135,5 млн гривень - від погашення кредитів позичальниками і 10 млн гривень отримано в якості орендної плати.

У розрізі банків статистика надходжень від реалізації активів виглядає так: 189,3 млн гривень надійшло на рахунки ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит"; 52,6 млн гривень - в ПАТ "ПТБ"; 46 млн гривень - ПАТ "Дельта Банк".

Кошти, одержані від управління і продажу активів неплатоспроможних банків спрямовуються на задоволення вимог кредиторів цих банків.

Щомісячні дані про надходження, в тому числі в розрізі неплатоспроможних банків, публікуються на офіційному сайті Фонду в розділі "Інформація про неплатоспроможних банках".

Нагадаємо, нещодавно Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) 12 квітня 2018 підписав договір купівлі-продажу лота, який на сьогодні є найдорожчим з проданих Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Лотом були активи ПАТ "Дельта Банк", які були реалізовані за ціною більш 331 млн гривень.