ua en ru

ФГВФО продав майно одного з металургійних підприємств за рекордний 331 млн гривень

ФГВФО продав майно одного з металургійних підприємств за рекордний 331 млн гривень Фото: ілюстративне фото (thebalance.com)

У число лотів увійшли будівлі та обладнання у Донецьку і Донецькій області

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) 12 квітня 2018 підписав договір купівлі-продажу лота, який на сьогодні є найдорожчим з проданих Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Як повідомляється, лотом були активи ПАТ "Дельта Банк", які були реалізовані за ціною більш 331 млн гривень. Аукціон відбувся в системі ProZorro.Продаж. В аукціоні брали участь три потенційних покупця.

Зазначимо, що відповідно до опису лотів були продані будівля кінотеатру, будинку культури та виробниче обладнання, що раніше належали металургійному підприємству "Донецьксталь".

Всього в березні в системі ProZorro.Продажі відбулися успішні аукціони з продажу активів ліквідованих банків на загальну суму майже 950 млн гривень. З них на найбільшу суму - понад 449 млн гривень - відбулися торги з продажу активів ПАТ "Дельта Банк", більш ніж 172 млн гривень - з продажу активів ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит", майже 70 млн гривень - по реалізації активів ПАТ "Банк Форум".

При цьому повністю на сьогодні завершені операції з продажу банківських активів (покупцем перераховано кошти, підписані договори) на загальну суму майже 620 млн гривень. З них в розрізі груп активів найбільші суми отримані від продажу прав вимоги за кредитами (587 млн гривень) і нерухомого майна (54 млн гривень).

Нагадаємо, раніше зірвалася найбільша угода Фонда гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) з продажу майна відомих продуктових роздрібних мереж "Велмарт" і "Велика Кишеня".