ua en ru

З початку року на пожежах в Україні загинула 241 людина

З початку року на пожежах в Україні загинула 241 людина

Найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди

Взимку найпоширеніша причина загибелі людей на пожежах у побуті — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання та печей, короткі замкнення і паління у приміщені. Тільки минулої доби в Україні на пожежах у житловому секторі загинуло одразу 10 громадян. Ще дев'ятеро українців отримали травми різного ступеню важкості, про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

Зокрема, у Волинській області 28 січня виникло 4 пожежі, що забрали життя трьох людей.

Найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

Так, у місті Миколаєві минулої доби вогонь забрав життя жінки 1938 року народження. Ймовірно, причиною пожежі стало коротке замкнення електропроводки холодильника.

У Полтавській області, на місці пожежі у приватному домогосподарстві в селі Клепачі Лубенського району також було виявлено тіло чоловіка — власника помешкання.

Водночас у селі Розтоки Рахівського району Закарпатської області в приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинув самотній чоловік 1952 року народження.

Ще один громадянин загинув 28 січня у Києві під час пожежі на 1-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку по вулиці Гната Юри, 14.

Загалом, з початку року на пожежах в Україні загинула вже 241 людина, а показник постраждалих перетнув позначку у 133 особи.

Нагадаємо, в Україні за тиждень, з 15 по 21 січня 2018 року, на пожежах загинули 73 особи.