ua en ru

Із початку року прикордонники реалізували 2387 спрацювань бази даних Інтерполу

Із початку року прикордонники реалізували 2387 спрацювань бази даних Інтерполу Фото: український прикордонний контроль (прес-центр ДПСУ)

Серед них 1 696 - стосовно осіб, 523 - паспортних документів і 168 - транспортних засобів

Із початку 2017 року співробітники Державної прикордонної служби реалізували майже 2,4 тисячі спрацювань бази даних Інтерполу. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

"Тільки з початку цього року прикордонники України реалізували 2 387 спрацювань бази даних Інтерполу, серед них: 1 696 - стосовно осіб, 523 - паспортних документів та 168 - транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Так, за даними відомства, 23 вересня ввечері прикордонники Подільського загону в пункті пропуску "Платонове", що в Одеській області, затримали на кордоні особу, яка перебувала в міжнародному розшуку.

"У вищевказаний пункт пропуску на в’їзд в Україну іноземець прибув легковим автомобілем "Опель". Під час здійснення прикордонного контролю на цього громадянина відбулося спрацювання бази даних Інтерполу. Згідно з обліками цієї бази встановлено, що громадянин Молдови значиться у міжнародному розшуку з метою арешту для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину на території Молдови - хуліганство та нанесення тілесних ушкоджень", - доповіли в ДПСУ.

Там також додали, що по цьому факту направлено лист на адресу Українського бюро Інтерполу м. Київ, а затриманого передано співробітникам Нацполіції в Одеській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники затримали двох шахраїв, які перебували в міжнародному розшуку, а також виявили викрадений у Німеччині автомобіль.