ua en ru

З початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 7,5 тис. боєприпасів

З початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 7,5 тис. боєприпасів Фото: вилучені ДСНС боєприпаси

У Львівській області 5 березня піротехніки знешкодили 2 авіаційні бомби часів Другої світової

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій вилучили та знешкодили 7 тис. 450 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 9 авіаційних бомб. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Повідомляється, що 5 березня рятувальники Львівської області отримали повідомлення, що поблизу села Сороки Львівські, на відстані 60 м від залізничної колії, місцеві жителі виявили 2 предмети, ззовні схожі на авіаційні бомби часів Другої світової війни. Знахідки були вилучені піротехніками ДСНС та знищені у спеціально відведеному місці.

Також відзначають, що 6 березня в Івано-Франківської області піротехніки виявили 2 застарілі боєприпаси часів Другої світової війни: мінометну міну та авіабомбу. Небезпечні знахідки були знищені у безпечному місці.

altaltalt

Фото: робота саперів ДСНС

"Під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання", - повідомляють в ДСНС.

Нагадаємо, в Україні за тиждень на пожежах загинули 35 осіб, на водних об’єктах загинули 14 осіб.