ua en ru

З початку року НБУ виявив 11 нелегальних пунктів обміну валют

З початку року НБУ виявив 11 нелегальних пунктів обміну валют Фото: ілюстративне фото

Всього було проведено 264 перевірки

Національний банк України (НБУ) в I кварталі 2018 провів 264 перевірки небанківських пунктів обміну валют. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як повідомляється, перевірки здійснювалися в Києві, а також в Одеській, Харківській, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Волинській, Хмельницькій, Рівненській, Чернівецькій, Вінницькій, Херсонській і Полтавській областях України.

При проведенні перевірок легальних пунктів обміну валют уповноваженими працівниками Національного банку в I кварталі поточного року виявлено 11 пунктів обміну валют, які працювали нелегально. Такі фінустанови були виявлені у Києві, Закарпатській, Харківській, Львівській та Рівненській областях.

Дані про виявлених нелегальних обмінних пунктах з відповідними фото Національний банк також розміщує на своєму офіційному сайті в розділі "Незаконні пункти обміну валюти".

Детальну інформацію про виданих Національним банком генеральні ліцензії небанківським фінансовим установам можна знайти на офіційному сайті НБУ в пошуковій системі "Інформація про видані ліцензії небанківським фінансовим установам та іншим юридичним особам (крім банків)".

Крім того, згідно з постановою Правління НБУ від 01.07.2016 № 962 діє Реєстр приміщень, які здійснюють ліцензовану діяльність з обміну валют або надання інших фінансових послуг з використанням готівки в національній та іноземній валютах.

Нагадаємо, в 2017 році Національний банк у межах своїх повноважень перевірив на дотримання законодавства 1018 пунктів обміну валют небанківських установ по всій Україні та в столиці.