ua en ru

З початку року ДСНС вилучила понад 16 тисяч вибухонебезпечних предметів

З початку року ДСНС вилучила понад 16 тисяч вибухонебезпечних предметів Фото: піротехніки ДСНС

Тільки за минулу добу піротехніки виявили 570 боєприпасів

З початку року піротехніки Державної служби з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС) вилучили та знешкодили 16 тисяч 316 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 51 авіабомбу. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Повідомляється, що тільки за минулу добу ДСНС вчинила 111 виїздів, в ході яких виявила 570 боєприпасів, у тому числі 6 авіаційних бомб.

Всього з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 16 316 тис. вибухонебезпечних предметів, у тому числі 51 авіаційну бомбу.

Також у Рівненській області, 14 квітня, фахівці ДСНС ідентифікували і знищили два артилерійських снаряди калібром 76 мм, один артилерійський снаряд калібром 45 мм, одну міну калібром 82 мм та дві авіаційні запалювальні бомби "ЗАП-2,5" часів Другої світової війни, які були виявлені місцевими жителями під час проведення земляних робіт в с. Люхча Сарненського району.

Крім того ДСНС продовжив розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, в Луганській області 18 квітня піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 2,12 га місцевості в Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, а також територію лісництва Тошковского. Піротехніки виявили та вилучили 12 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряди, дві мінометні міни, один реактивний снаряд, три ручних гранати та дві одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

altaltaltalt

Фото: ДСНС

У той же час, в Донецькій області протягом 18 квітня піротехнічними підрозділами ДСНС було вилучено 251 боєприпас. Всі виявлені вибухонебезпечні предмети були знищені у спеціально відведених місцях.

Нагадаємо, в Харківській області у результаті загоряння снаряда загинув 4-річний хлопчик.