ua en ru

З початку року в горах і лісах України врятували 427 громадян

З початку року в горах і лісах України врятували 427 громадян Фото: рятувальники (facebook.com/MNSTERNOPIL)

Медичну допомогу надали людям 309

З початку 2017 року в гірській та лісовій місцевості України врятували 427 громадян, медична допомога була надана 309 людям. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Так, з початку року на об'єктах туристичної галузі були врятовані 427 осіб у районах відповідальності, що обслуговуються пошуково-рятувальними службами ДСНС України, з яких медична допомога була надана 309 людям", - йдеться в повідомленні.

зокрема, повідомляється, що 30 липня в Службу порятунку Тернопільській області надійшло повідомлення про те, що поблизу хутора Діброва Жолобовского сільської ради Кременецького району, під час відпочинку сім'ї в лісі, пропав дитина з особливими потребами 2006 року народження. Вже ввечері дитина був знайдений в здоровому стані без пошкоджень.

Також у Львівській області тривають пошуки зниклого чоловіка 1968 року народження, який ще 21 липня пішов у ліс за грибами, поблизу селища Підбуж Дрогобицького району, і досі не повернувся.

Крім того, відзначено, що фахівці гірських пошуково-рятувальних підрозділів постійно проводять профілактичні огляди туристичних об'єктів, а також беруть участь в аварійно-рятувальних обслуживаниях масових спортивних заходів та змагань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку 2017 року піротехніки вилучили і знищили більше 39 тисяч вибухонебезпечних предметів.