ua en ru

З початку року ДФС зафіксувала 948 фактів можливого порушення прав інтелектуальної власності

З початку року ДФС зафіксувала 948 фактів можливого порушення прав інтелектуальної власності Фото: співробітник митниці ДФС (sfs.gov.ua)

Порушено 3 справи про порушення митних правил

За два місяці зафіксовано 948 випадків призупинення митного оформлення із-за можливого порушення прав інтелектуальної власності. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Як повідомляється, за вказаний період порушено 3 справи про порушення митних правил за фактами ввезення товарів, включених до митного реєстру об'єктів інтелектуальної власності.

Загалом, станом на 28 лютого поточного року, в митний реєстр об'єктів інтелектуальної власності за заявами правовласників внесено 3 645 об'єктів. З них 33 - внесені з початку цього року.

Для сприяння захисту правовласників при зовнішньоекономічній діяльності Державна фіскальна служба України веде митний реєстр об'єктів інтелектуальної власності. До них відносяться об'єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, товарні знаки, географічні зазначення (зазначення походження товарів) та сорти рослин.

Нагадаємо, протягом 2017 року Міжрегіональної митницею ДФС за результатами проведених заходів порушено 310 справ про порушення митних правил на загальну суму понад 156,9 млн гривень.