ua en ru

З початку року ФГВФО реалізував заставні активи банків на суму понад 586 млн гривень

З початку року ФГВФО реалізував заставні активи банків на суму понад 586 млн гривень Фото: НБУ отримав 564 млн гривень за закладені активи банків (НБУ)

З них, НБУ отримав 564 млн гривень

З початку поточного Фондом гарантування вкладів реалізовано заставного майна (активів) неплатоспроможних банків на суму 586,2 мільйона гривень, з яких 564 млн гривень отримав Національний банк України. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Всього за 10 місяців 2017 року Нацбанк отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків у сумі 1 376,9 млн гривень.

Як повідомляється, переважна більшість реалізованого майна (активів), а саме на суму 529 млн гривень, складали права вимоги за закладеними НБУ кредитними договорами. Ця сума в 1,5 рази перевищує показник реалізації таких активів за аналогічний період 2016 (373,1 млн. гривень).

найдорожчим проданим лотом були права вимоги за кредитом ПАТ "Дельта Банк", передані в заставу Нацбанку. Цей актив був проданий за 243,7 млн гривень.

Також за 10 місяців 2017 збільшилися обсяги узгодження НБУ реалізації прав вимоги по закладеним кредитними договорами. Зокрема, прийнято 50 рішень щодо реалізації прав вимоги за 49 тис. кредитних договорів, загальна заборгованість по яких становить майже 46 млрд гривень.

Збільшення обсягів узгодження реалізації заставленого майна (активів) відбувається у зв'язку з оптимізацією загального процесу узгодження НБУ і ФГВФО початкових цін. На збільшення продажу заставленого майна також вплинув перехід ФГВФО на електронну систему торгів ProZorro.Продажу, яка дає можливість задіяти одразу 29 провідних електронних майданчиків України, забезпечує прозорість і неупередженість організаторів торгів.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва дозволив слідчим і прокурорам Генеральної прокуратури оглянути декілька об'єктів нерухомого майна "ПриватБанку".

Мова йде про нерухоме майно, переданому "ПриватБанком" Національному банку України в якості забезпечення під кредити рефінансування, видані регулятором.