ua en ru

Генпрокуратура огляне заставне майно ПриватБанку

Генпрокуратура огляне заставне майно ПриватБанку Фото: ГПУ огляне нерухомість "Приватбанку" (РБК-Україна)

Один із судів столиці дозволив ГПУ оглянути майно, заставлене під кредити рефінансування Нацбанку

Печерський районний суд Києва дозволив слідчим і прокурорам Генеральної прокуратури оглянути декілька об'єктів нерухомого майна "ПриватБанку". Про це йдеться у рішеннях суду від 12 жовтня.

Як випливає з матеріалів рішень, мова йде про нерухоме майно, переданому "ПриватБанком" Національному банку України в якості забезпечення під кредити рефінансування, видані регулятором.

З великих об'єктів в документах значаться гірськолижний курорт "Буковель" (Івано-Франківська область), стадіон "Дніпро-Арена" і ангар аеропорту "Дніпропетровськ".

Правоохоронці просили надати їм таку можливість у зв'язку з розслідуванням зловживання службовим становищем та заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах посадовими особами націоналізованого банку, які не відшкодували державі, завдані своїми діями збитки.

Слідством встановлено, що в якості застави за кредитом рефінансування в сумі близько 19,9 млрд гривень, виданого в 2014 році, банк передав НБУ готельний комплекс, який знаходиться в Івано-Франківській області, Яремче, с. Поляниця, участок Вишні, 221, ділянка Щивки, 220 та земельну ділянку площею 2,9574 га (іпотечний договір укладено з ТОВ "Зірка Буковелю" в червні 2014).

Також з рефінансування були закладена перша черга стадіону "Металург" (стара назва стадіону "Дніпро-Арена", договір укладено з ФК "Дніпро" у травні 2014), ангар для обслуговування літаків Boeing-737, Embraer-145 в аеропорту "Дніпропетровськ" (договір іпотеки укладений з ТОВ "Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" у червні 2014).

Також в список застав увійшли численні об'єкти нерухомості в Дніпропетровську і Дніпропетровській області.

Нагадаємо, "ПриватБанк" через Систему електронних торгів арештованим майном (РАХУНКАХ) виставив на продаж першу партію активів.