ua en ru

З початку АТО було видано 641 тис. дозволів для перетину лінії розмежування

З початку АТО було видано 641 тис. дозволів для перетину лінії розмежування Фото: Олена Гітлянська

Більше 51 тис. заяв були надані за допомогою електронної системи

З початку проведення антитерористичної операції (АТО) громадянам України було видано 641 тис. дозволів на оформлення пропуску для перетину лінії розмежування в зоні АТО. Про це в ході брифінгу заявила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом, від громадян надійшло 664 тис. 727 заяв, з них з використанням електронної системи з 7 липня - 62 тис. Надано дозволи 641 тис., з них за допомогою електронної системи - 51 тис. 334 дозволи", - заявила Гітлянська.

Вона підкреслила, що якщо в перші дні кількість заяв, які надходили на електронну систему, було приблизно 10 тис., то зараз ця цифра зменшилася до 1,2-2 тис.

За її словами, завдяки цьому пропала перевантаження сервера і "зараз більш-менш нормально працює реєстр, але ми продовжуємо працювати на тим, щоб його удосконалити".

Гітлянська також зазначила, що черги на пропускних пунктах зараз практично відсутні.

"СБУ за короткий термін, за один місяць, змогла практично вирішити таку болючу проблему, як пропуски на контрольовану територію. Сьогодні ми можемо констатувати, що практично відсутні черги і ми увійшли в задекларовані терміни в 10 днів", - сказала прес-секретар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в полоні бойовиків на Донбасі залишаються близько 200 громадян України.