ua en ru

НАБУ завершило розслідування розтрати майже 10 млн гривень "Держзовнішінформу"

НАБУ завершило розслідування розтрати майже 10 млн гривень "Держзовнішінформу" Фото: Національне антикорупційне бюро (twitter.com/nab_ukr)

Захисту колишнього заступника директора відкрили доступ до матеріалів кримінальної справи

Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування розтрати майже 10 млн гривень державного підприємства "Держзовнішінформ". Про це йдеться в повідомленні НАБУ.

Повідомляється, що завершено розслідування стосовно колишнього директора та заступника директора "Держзовнішінформу", яких підозрюють в розтраті 10 млн гривень. Стороні захисту відкрили доступ до матеріалів кримінальної справи.

За версією слідства, в період з травня 2013 року до лютого 2014 чиновники безпідставно перерахували 9,87 млн гривень на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності.

"Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в квітні НАБУ затримало чиновника "Держзовнішінформу", підозрюваного в махінаціях на 10 млн гривень.

Про підозру колишнім чиновникам повідомили в квітні. Зазначимо, місце перебування екс-директора не встановлено, його оголосили в національний розшук. Слідство отримало дозвіл на проведення щодо нього спеціального досудового розслідування.