ua en ru

НАБУ затримало чиновника "Держзовнішінформу", підозрюваного в махінаціях на 10 млн гривень

НАБУ затримало чиновника "Держзовнішінформу", підозрюваного в махінаціях на 10 млн гривень Фото: НАБУ

Підозрюваний укладав фіктивні договори з ПП з метою приховування махінацій

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали екс-заступника директора державного підприємства "Держзовнішінформ" за звинуваченням в грошових махінаціях на майже 10 млн гривень. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

"12 квітня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали екс-заступника директора ДП "Держзовнішінформ" за підозрою у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") та ч. ст 2.366 ("Службове підроблення") КК України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з версією слідства, в період з травня 2013 року по лютий 2014 року колишній заступник директора "Держзовнішінформ" за попередньою змовою з екс-директором цього ж підприємства, зловживаючи службовим становищем здійснили безпідставне перерахування 9,870 грн від ДП "Держзовнішінформ" на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності. Кошти перераховані у відповідності з укладеними договорами та підписаними актами прийому-передачі наданих послуг.

Детективи встановили, що зазначені ПП за фактом ніяких послуг не надавали, а укладання договорів робили з метою прикриття злочинної діяльності. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи НАБУ спільно з САП закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання майже 82 млн гривень ДП "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних об'єктів Київського регіону.