ua en ru

НАБУ завершило розслідування справи Кримчака щодо схеми розкрадання землі у Києві

НАБУ завершило розслідування справи Кримчака щодо схеми розкрадання землі у Києві Фото: Сергій Кримчак (facebook.com-krymchak)

НАБУ повідомило про завершення розслідування Кримчака, а також його родича-спільника та їхніх захисників

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про завершення досудового розслідування депутату Київської міської ради Сергію Кримчаку щодо злочинної схеми із заволодіння трьома земельними ділянками в столиці. Про це із посиланням на прес-службу НАБУ повідомляє "Слово і Діло".

Зазначається, що про завершення розслідування НАБУ повідомило Кримчака, а також його родича-спільника та їхніх захисників та 7 березня 2018 року надали доступ до матеріалів кримінального провадження за фактом заволодіння земельними ділянками у Києві.

Відомо, що НАБУ підозрює депутата Київської міської ради, секретаря земельної комісії, у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч.3 та ч.4 ст.358 ("Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів"), ч.2 ст.209 ("Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом"), ст.366-1 («Декларування недостовірної інформації") Кримінального кодексу України.

Брата депутата - Антона - НАБУ підозрює в злочинах, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209. На думку детективів, він виконував роль спільника в реалізації схеми.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин і маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував схему заволодіння трьома ділянками загальною площею 2600 кв. м.

Нагадаємо, раніше Солом'янський районний суд Києва заарештував три компанії депутата Київської міської ради Сергія Кримчака (фракція "Єдність") і автомобіль.

Також суд наклав арешт на земельні ділянки, які фігурують у розслідуванні НАБУ щодо депутата Київської міської ради Сергія Кримчака.