ua en ru

НАБУ відкрило провадження на суддів за рішення на користь Насірова

НАБУ відкрило провадження на суддів за рішення на користь Насірова Фото: Роман Насіров (РБК-Україна)

Суддів Окружного адмінсуду Києва підозрюють у незаконному рішенні на користь Насірова

Національне антикорупційне бюро України відкрило провадження на суддів Окружного адміністративного суду Києва за рішення по справі про "газові схеми" на користь колишнього глави Фіскальної служби Романа Насірова, передає "Судовий репортер".

Повідомляється, що кримінальне провадження стосовно суддів Окружного адміністративного суду Києва, яких підозрюють у винесенні завідомо неправосудного рішення, було відкрито 14 грудня 2017 року. Зазначимо, в листопаді суд постановив, що у Насірова були повноваження приймати рішення про розстрочення або відстрочення податкового боргу, не було повноважень аналізувати фінансове становище платника податків, який звернувся за розстроченням, і не було повноважень відмовити у відстроченні або розстроченні при наявності позитивного висновку територіального органу ДФС.

Цю справу розглядала колегія суддів Окружного адмінсуду Києва у складі Євгена Аблова, Павла Григоровича та Ігоря Смолія, а в НАБУ вважають, що їх рішення не відповідає вимогам Податкового кодексу і положенню про ДФС.

У той же час, за даними звіту про автоматичний розподіл справ, справі Насірова присвоїли категорію "звільнення з публічної служби", що не відповідає предмету позову. Детективи вважають, що ця категорія була присвоєна навмисне, щоб справа потрапила до потрібних суддів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ розслідує можливе одержання хабара Насіровим. За даними слідства, він міг отримувати гроші на рахунки компанії RN Group Limited через компанію UAI-Trade SA.

Зазначимо, Насірова звинувачують у зловживанні владою та службовому підробленні при наданні компаніям нардепа Олександра Онищенка розстрочок зі сплати рентної плати на 2 млрд гривень.