ua en ru

НАБУ розслідує можливе одержання хабара Насіровим

НАБУ розслідує можливе одержання хабара Насіровим Фото: Роман Насиров (РБК-Україна)

Насіров міг отримувати гроші на рахунки компанії RN Group Limited через компанію UAI-Trade SA

Солом'янський суд Києва за клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро (НАБУ) дав санкцію на отримання компетентними органами Латвії інформації та документів у латвійському банку щодо UAI-Trade SA. Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на постанову суду від 13 лютого.

Повідомляється, що розпочато розслідування кримінального провадження №52017000000000717 від 25 жовтня 2017 року по 4 ч. ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара.

Так, в ході розслідування встановлено, що екс-глава Державної фіскальної служби Роман Насіров фактично контролює компанію RN Group Limited, яка зареєстрована на Британських Віргінських островах.

зокрема, 5 червня 2012 року Насиров підписав договір з українською компанією - ТОВ "Укрзернопром Агро" з купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ "Укрзернопром-Іванків" у розмірі 99%. Крім того, на 2 жовтня 2017 року кінцевим бенефіціарним власником компанії RN Group Limited є рідний брат Насірова - Євген.

У НАБУ повідомляють, що Насиров міг отримувати гроші на рахунки компанії RN Group Limited (британські віргінські острови) через компанію UAI-Trade SA (Швейцарія) за сприяння в отриманні відшкодування ПДВ ТОВ "Українські аграрні інвестиції".

Згідно з відомостями АСМО "Інспектор" ТОВ "Українські аграрні інвестиції" в 2015 році здійснювало експорт зерна пов'язаної компанії UAI-Trade SA, яка має банківський рахунок в банківській установі Rietumu Banka в Латвії.

Відзначимо, що РБК-Україна інформацію про відкриття нового кримінального провадження підтвердила прес-секретар суду Яна Квітченко.

Нагадаємо, в кінці січня 2018 року Кабінет міністрів звільнив Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України.