ua en ru

НАБУ затримало на хабарі голову ОДА

НАБУ затримало на хабарі голову ОДА Фото: передача грошей (РБК-Україна)
Автор: Инна Собора

Він вимагав 1,8 млн гривень хабаря

Національне антикорупційне бюро повідомило про затримання голови однієї з обласних держадміністрацій на отриманні хабаря. Посадовець вимагав 1,8 млн гривень.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

Разом з главою ОДА затримали ще одного посадовця цієї ж ОДА.

"Як встановило слідство, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами "пропозиції", кошти мали передаватися траншами", - повідомили у НАБУ.

Перший транш у 100 тисяч гривень посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого - у 250 тисяч гривень - їх викрито на гарячому.

Фото: затримання чиновника (facebook.com/SecurSerUkraine)

Голову ОДА та його пособника, посадовця цієї ж ОДА, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення злочину. Деталі у НАБУ обіцяють згодом.

Вдень 25 червня ЗМІ писали, що співробітники СБУ та НАБУ проводили обшуки також в приміщенні Кіровоградської ОДА та безпосередньо за місцем проживання глави області Андрія Балоня.

Нагадаємо, 25 червня Кабмін погодив відставку Андрій Балоня з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, однак причини не оголосили.