ua en ru

НАБУ затримало підозрюваного в корупції екс-керівника підприємства "Укрзалізниці"

НАБУ затримало підозрюваного в корупції екс-керівника підприємства "Укрзалізниці" Фото: детективи НАБУ (facebook.com nabu.gov.ua)

Детективи НАБУ затримали у Вінниці колишнього керівника ЗАТ "Київ - Дніпровське МППЗТ"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 10 травня 2018 року затримали у Вінниці колишнього керівника ЗАТ "Київ - Дніпровське МППЗТ", який протягом останніх шести місяців переховувався від органу досудового розслідування з метою уникнення кримінальної відповідальності за корупційний злочин. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Встановлено, що особа, зловживаючи службовим становищем, восени 2016 року уклала з заздалегідь визначеною страховою компанією два договори добровільного страхування, на виконання яких було сплачено 8,8 млн гривень.

Зазначено, що наміру їх виконувати не було, зокрема, про це може свідчити той факт, що держпідприємство при керівництві підозрюваного жодного разу не звернулось до страхувальника за отриманням страхових виплат за настання страхових випадків, яких, як з'ясували детективи НАБУ, було не менше 50 протягом дії цих договорів.

Так, 28 листопада 2017 року екс-керівнику держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою або службовим становищем"). Оскільки місцезнаходження особи на той момент було невідомо, то екс-керівника ДП було оголошено в національний розшук.

Нагадаємо, НАБУ викрило корупційні схеми в оборонно-промисловому комплексі країни на більш ніж 1 млрд гривень.