ua en ru

НАБУ затримало екс-керівників "Укргазвидобування" у справі Онищенко, - Холодницький

НАБУ затримало екс-керівників "Укргазвидобування" у справі Онищенко, - Холодницький Фото: Назар Холодницький

Детективи НАБУ затримали ще трьох підозрюваних у "газових схемах"

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали двох екс-керівників ПАТ "Укргазвидобування" та їхню підлеглу у зв'язку з так званою "газовою справою" нардепа Олександра Онищенка. Про це у Facebook повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Сьогодні прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру і відповідно детективами НАБ України затримані ще троє підозрюваних у кримінальному провадженні за підозрою Онищенка і ряду осіб у заволодінні грошовими коштами ПАТ "Укргазвидобування"", - повідомив Холодницький.

Він уточнив, що затримали колишнього першого заступника голови і заступника голови правління "Укргазвидобування", а також начальника одного з управлінь компанії. За словами Холодницького, зазначені особи вступили в змову з злочинною групою Онищенка та навмисне не забезпечили правовий захист інтересів підприємства, що призвело до збитків у розмірі 740 млн гривень.

Холодницький також зазначив, що САП і нове керівництво "Укргазвидобування" розірвали збиткові договори про спільну діяльність з афілійованими з Онищенком фірмами, всі позови задоволено на рівні апеляційної інстанції, а рішення судів вже вступили в законну силу.

Крім того, САП відкрила справу за фактом рішення Господарського суду Харківської області, який зобов'язав "Укргазвидобування" передати газ, видобутий в рамках спільної діяльності ТОВ "Карпатнадраінвест", всупереч накладеному на нього арешту.

Завершальна стадія, на якій знаходиться слідство у "газовій провадженні" вимагає встановлення всіх осіб, причетних до р...

Опубліковано Назаром Холодницьким 24 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що питання міжнародного розшуку Онищенка буде розглянуто в Інтерполом січні.