ua en ru

НАБУ затримало екс-чиновника "Електроважмашу" за махінації на 37 млн гривень

НАБУ затримало екс-чиновника "Електроважмашу" за махінації на 37 млн гривень Фото: НАБУ затримало екс-чиновника "Електроважмашу"

На даний момент вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали в Харкові екс-заступника директора зі стратегії та маркетингу державного підприємства "Електроважмаш". Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Наголошується, що посадові особи ДП "Електроважмаш" за попередньою змовою з керівниками двох підставних компаній, в період 2014-2015 років продали електродвигун постійного струму "ПБК 380/80 2.25УХЛ4" фактично за собівартістю (1,39 млн гривень) з подальшим перепродажем його за ринковою ціною в Казахстан за понад 3 млн доларів. В результаті підприємство понесло збитки на суму 37,2 млн гривень.

Екс-заступника директора підприємства підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу ("зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки"). Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Ще одній особі (керівнику двох комерційних підприємств, задіяних в схемі заволодіння державними коштами) також повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Детективи встановлюють його місцезнаходження.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва заарештував трьох шахраїв, які вимагали 10 тис. доларів за працевлаштування у Національне антикорупційне бюро України.