ua en ru

НАБУ виступає за нормативне врегулювання питання премій членів НАЗК

НАБУ виступає за нормативне врегулювання питання премій членів НАЗК Фото: НАБУ

З відповідним пропозицію НАБУ звернулося до Нацдержслужби

Національне антикорупційне бюро України за результатами перевірки заробітної плати голови та членів Національного агентства з питань по запобіганню корупції (НАЗК) пропонує нормативно регулювати розмір премій і надбавок держслужбовцям. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

НАБУ виявило колізії в чинному законодавстві. З одного боку, статус співробітників НАЗК визначається як державні службовці, з іншого - закон "Про державну службу" не поширюється на працівників НАЗК.

У законі йдеться про те, що максимальний розмір премій держслужбовців не може перевищувати 30% фонду його посадового окладу, а сам фонд державного органу встановлюється в розмірі 20% від загального фонду посадових окладів.

У той же час у прикінцевих положеннях закону зазначено, що керівники державної служби мають право встановлювати службовцям премії і додаткові стимулюючі виплати без якого-небудь обмеження.

"Результатом зазначеної правової колізії стала ситуація, при якій виявилося можливим нарахувати та виплатити голові та членам НАЗК в липні 2016 року премії в розмірі, що перевищує їхні посадові оклади", - підсумували в НАБУ.

Бюро звернулося до Нацгосслужби з пропозицією в найкоротші терміни розробити проекти нормативно-правових актів, які визначать статус співробітників НАПК і вкажуть максимальний розмір премій, набавок і стимулюючих виплат.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що чотири члени НАЗК щомісяця отримували чотири стандартних окладу замість одного шляхом виписування собі премій.