ua en ru

НАБУ тягне час для фальсифікацій щодо Мартиненка, - адвокат

НАБУ тягне час для фальсифікацій щодо Мартиненка, - адвокат

НАБУ і САП продовжують затягувати час з метою фальсифікації проваджень, в яких екс-депутат Микола Мартиненко фігурує виключно як свідок. Про це заявив адвокат Олександр Усович, що представляє інтереси Мартиненка.

"Директор НАБУ Артем Ситник сьогодні в черговий раз повідомив про очікування відповідей на запити про правову допомогу по неіснуючій "справі Мартиненка" - аж із восьми країн. Хоча жоден такий запит не дав ніякого результату, більше того - європейські правоохоронці раніше самі зверталися до українських колег, оскільки були змушені формально все перевіряти. Тому ця переписка цілком заслуговує хештега "переливання з пустого в порожнє", - підкреслив адвокат.


На його думку, НАБУ і САП вже більше півроку безрезультатно займаються тим, щоб знайти хоч якийсь компромат проти Миколи Мартиненка, який фігурує виключно як свідок, підкреслив адвокат.

"Ці "фактові" провадження дійсно є рекордсменами по часу. Минуло вже більше 8 місяців з моменту, коли Мартиненко добровільно відмовився від депутатського мандата - для того, щоб юридично спростувати проплачений негатив в свою адресу. Він нікуди не ховається. За цей час НАБУ побило всі рекорди за кількістю звернень в інші країни, проведено десятки обшуків з "маски-шоу", сотні допитів і спроб "вибити" свідчення проти Мартиненка - навіть з тих людей, які з ним не знайомі. Але все безрезультатно", - констатував захисник.

"На жаль, НАБУ стало інструментом політичної боротьби. Вона ведеться через 1-го заступника директора НАБУ Гізо Углаву - давнього соратника Міхеїла Саакашвілі. Але у фабрикації справи проти Мартиненка зацікавлені й інші сили, які впливають на керівників НАБУ і САП", - вважає адвокат.