ua en ru

НАБУ та САП заявили, що не уповноважені розслідувати діяльність Манафорта як консультанта ПР

НАБУ та САП заявили, що не уповноважені розслідувати діяльність Манафорта як консультанта ПР Фото: Пол Манафорт (flickr.com/haddadmedia)

У НАБУ заявили, що наявність прізвища Манафорта у списках "чорної бухгалтерії" не означає, що він отримав ці кошти

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) не уповноважені розслідувати діяльність колишнього керівника передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта як політичного консультанта Партії регіонів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

"НАБУ і САП не проводили офіційного розслідування причетності Пола Манафорта до одержання коштів від Партії регіонів. Він не був і не є українським державним службовцем, і тому не може вчиняти корупційні діяння згідно з українським законодавством. Оцінку діям даної особи мають давати компетентні органи інших держав, чия юрисдикція поширюється на розслідування ймовірних фактів таких правопорушень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до матеріалів, переданих до НАБУ колишнім першим заступником голови Служби безпеки України Віктором Трепаком, загальна сума "витрат" становить 12,7 мільйонів доларів.

Разом з тим, зазначається, що наявність прізвища Пола Манафорта у списках так званої "чорної бухгалтерії" не означає, що він дійсно отримав ці кошти, оскільки за отримання коштів підписи ставили інші особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-глава штабу Трампа Манафорт отримав від Партії регіонів 17 млн доларів.