ua en ru

НАБУ саботує рішення суду по справі Мартиненка, - прес-служба

НАБУ саботує рішення суду по справі Мартиненка, - прес-служба Фото: Микола Мартиненко

У Мартиненка назвали дії НАБУ "примітивною помстою"

Після розвалу "справи Мартиненка" Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) намагається зберегти обличчя і для цього демонструє "бурхливу діяльність", про що свідчать проведення таких процесуальних дій як обшуки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

"Сьогодні спецназ НАБУ в дорогих шкарпетках мужньо атакував будинок за Києвом, приміщенням якого разом з членами своєї сім'ї користується Микола Мартиненко. Вахтера там не було, але свій БТР бюро на всякий випадок сховало у найближчих кущах. Зрозуміло, що ніякого компромату НАБУ не могло знайти в принципі - особливо після аналогічних "маски-шоу" в офісному приміщенні на Рильському провулку. Тоді НАБУ теж використало це для свого піару, а спецназ погрожував адвокату автоматами - в традиціях часів Януковича", - пише прес-служба екс-депутата.

"Сьогоднішні дії НАБУ виглядають як примітивна помста людині, яку Ситник і Углава вважають своїм ворогом. За 15 місяців, що пройшли з моменту добровільної відмови Миколи Мартиненка від депутатського мандата, НАБУ здійснило вже сотні обшуків і допитів. Причому навіть щодо людей, з якими Мартиненко не знайомий", - заявили в прес-службі.

У Мартиненка переконані, що тепер НАБУ в порушення закону саботує рішення Солом'янського райсуду Києва від 11 грудня 2016, яке зобов'язало бюро протягом 10 днів закрити "справу Мартиненка". "Цей суд задовольняє всі клопотання НАБУ, але навіть він був змушений визнати незаконність і необґрунтованість розслідування по Миколі Мартиненку", - зазначила прес-служба.

"Після повного провалу НАБУ почало панікувати і пішло на небачений "бєспрєдєл". Зокрема, намагається незаконно оскаржити рішення Солом'янського суду в Апеляційному суді. Хоча воно є остаточним і оскарженню не підлягає, більше того - це рішення повністю базується на прецедентах Європейського суду з прав людини", - йдеться в повідомленні.