ua en ru

НАБУ розслідує достовірність інформації в декларації Петренка

НАБУ розслідує достовірність інформації в декларації Петренка Фото: Павло Петренко (minjust.gov.ua)

НАБУ відкрило справу за фактом можливого декларування Петренком недостовірної інформації

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) почало розслідувати достовірність інформації в електронній декларації міністра юстиції України Павла Петренко. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням "Українські новини".

Як повідомляється, НАБУ у відповідь на запит видання повідомило, що детективи бюро відкрили справу за фактом можливого декларування Петренком недостовірної інформації.

Наголошується, що НАБУ зареєструвало справу за статтею 366-1 ("Декларування недостовірної інформації") Кримінального кодексу.

НАБУ розслідує достовірність інформації в декларації Петренка

Фото: відповідь на запит (ukranews.com)

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Солом'янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ відкрити провадження щодо Петренка за матеріалами програми "Наші гроші з Денисом Быгусом".

За інформацією журналістів, племінниця Петренка Божена Климчук після його призначення міністром стала власницею двох квартир на Печерську, тоді як сам Петренко вказав у декларації, що у нього немає власного житла, а його племінниця не проживає в жодній з двох записаних на неї квартир, а проживає в третій, яка належить матері.

Зазначимо, також повідомлялося, що НАБУ оголосив міністру інфраструктури Володимиру Омеляну підозру у незаконному збагаченні і приховуванні доходів.