ua en ru

НАБУ розслідує діяльність Омеляна, - нардеп

НАБУ розслідує діяльність Омеляна, - нардеп Фото: Віталій Купрій

Національне антикорупційне бюро України розслідує "зловживання" міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Про це заявив народний депутат Віталій Купрій, повідомляє "112".

За його словами, НАБУ має достатньо інформації про діяльність Володимира Омеляна в інтересах приватної групи терміналів "ТІС".

"Я зустрічався з Ситником. Він сказав, що ми розслідуємо, але більше нічого не коментуємо. Я йому вказував, що там багато зловживань. І я йому повідомив додаткові факти і обставини. Навіть сьогодні у мене є заява на зловживання міністра інфраструктури Омеляна. Там також фігурують і російські компанії, і російські олігархи. Там вже стільки набралося матеріалу, що далі це приховувати і покривати злочинців – якого б масштабу вони не були, – це просто дискредитувати антикорупційний орган", - цитує 112 Купрія.

Депутат уточнив, що також повідомив про "корупційну співпрацю" Володимира Омеляна і групи терміналів "ТІС" до Генпрокуратури, РНБО і Фіскальної служби.

"Я всі правоохоронні органи, які мають розслідувати ці речі, повідомив. Луценко отримав звернення за кількома епізодами. І скрізь – Омелян. Його прізвище фігурує і в ситуації з перевезеннями російської руди по залізній дорозі. Я написав про цю ситуацію з російською рудою, буде направлено звернення в НАБУ. Тому що Омелян – міністр, і його злочини, зловживання владою - це компетенція НАБУ. Він прийняв рішення, яке завдало збитків бюджету", - додав Купрій.

Як повідомлялося, Служба безпеки України проводить обшуки і вилучення документів в офісах групи терміналів "ТІС", а також по приватних адресах керівників компанії. Правоохоронці вилучають документи, які стосуються проведення робіт з днопоглиблення, вироблених "ТІС" в 2006-2010 роках.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, СБУ розслідує корупційну схему з днопоглибленням і перерозподілом корабельного збору в порту "Южний" на користь "ТІС" з літа 2016 року. Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження щодо ч. 5 ст. 191 КК україни "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, скоєне групою осіб або в особливо великих розмірах". В результаті реалізації цієї корупційної схеми група терміналів "ТІС" отримувала неправомірну вигоду, а держава недоотримало значні кошти.